Kuidas valida seda õiget küünelakki?

Müügil on sedavõrd lai valik küünelakke, et isegi kõige nõudlikum naine peaks leidma just oma küüntele kõige parema. Anname sulle nõu, millele pöörata küünelakki ostes tähelepanu, et saaksid oma ostu täiega nautida.

Kõigepealt teeme selgeks hea küünelaki mõiste. Kvaliteetne lakk peab:

● katma küüne täpselt ja jaotuma pinnal ühtlaselt;
● olema samasuguse säraga, nagu on lubatud küünelakipudeli peal oleval pildil;
● kuivama kiiresti (mitte üle nelja minuti);
● kestma kaua, et küüned säraksid vähemalt viis päeva;
● olema vastupidav ning mitte pragunema esimese väikese löögi peale;
● olema veekindel, et saaksime muretult käsi pesta.

Et kõiki neid nõudeid täita, peab lakk sisaldama koostisosi, mis annavad talle selleks vastavad omadused. Vajaliku paindlikkuse ja pehmuse annavad küünelakile lisatud plastifikaatorid, näiteks kastoorõli. Viskoossust annavad ka vedeldajad, nagu näiteks butüül- või etüülalkohol. Laki ilusti küüntel püsimise eest seisavad sinna lisatud koostisosad ja muud sünteetilised ained.

Imeilusa ning vahel isegi üllatava värvikülluse saab küünelakk aniliini värvainetest. Lisandina kasutatakse ka pärlmutrit või teisi sära andvaid metalliosakesi, kuni kameeleoni värvilisuseni välja. Selleks, et sinu küünelakk siiski ka meeldivalt lõhnaks, lisatakse sellele lõhnastatud värve.

Selleks, et kogu küünelaki koostis ilusti koos püsiks, on vaja lisada lahusteid ja happeid. Lahustina lisatakse enamasti küünelakile atsetooni või alkoholi, happena tavaliselt ränihapet või bentoniiti.

Kui kõik, mis ühes õiges lakis olema peab, on sinna lisatud, sünnibki kompositsioon, mis tagab sinu küüntele parima tulemuse. Nagu sa isegi näed, on ühes küünelakipudelis päris palju erinevaid koostisosi. Koostisosade rohkus annab tootjale mänguruumi, et välja selgitada just sinu küüntele kõige paremini sobiv lakk. Kuid ära karda – küünelakid, mis katsetamise teel siiski just kõige paremad ja kvaliteetsemad välja ei tulnud, tööstusest välja ei jõua.

Igal naisel on erinev ilumaitse. Samuti on igal naisel erinev eelistus küünelaki osas. Teisiti see polekski mõeldav, sest kui kõik naised kannaksid samasugust küünelakki, oleks meie maailm väga üksluine ja igav. Nagu juba ennist rääkisime, on vaja leida just see sinu eelistustele vastav küünelakk. Kuid kuidas sa selle lettidelt ära tunned?

Kogu teave, mida vajad, on ühel kvaliteetsel lakipudelil olemas ja võid hakata küünelakis olevaid koostisosi jälgima. Näiteks kui sinu küünelakk peab kindlasti olema erilise säraga, jälgi värvainete sisaldust; kui paindlik, siis saad vaadata õli sisaldust. Kui tahad oma elu kergemaks teha, võid jätta meelde, et küünelaki juurde huulepulka ostes võid jälgida ka numbrit küünelakil. Ostes sama firma huulepulga, on vahest kergem seda teha just numbri järgi, sest siis saad kindlalt samas toonis huulepulga.

Küünelaki valikul on oluline jälgida ka, milline on sellel pintsel. Pintsli heast kvaliteedist sõltub, kuidas saad valitud sobiliku kvaliteediga küünelaki küüntele kanda. Seetõttu pööra kindlasti tähelepanu ka pintslile.

Mida siis pintsli juures vaadata? Pintsli hari ei tohiks olla liiga tihe, sest see võtab ära elastsuse ning teeb lakkimise ebamugavaks. Samuti on halb, kui pintsel on liiga õhuke, sest siis kaob selle kuju kergelt ning tekib samuti raskusi laki pealekandmisega.

Harja kontrollimine on lihtne. Selleks pane hari esmalt küüne pinnale. Hari peab katma küünt väikese vajutusega ja ühtlaselt ning mitte vajuma keskelt lahku. Kindlasti ei tohiks küünepintsli karvad vajuda eraldi osakesteks. Need eraldi hoidvad karvad segavad lakkimist. Pea meeles, et kvaliteetse laki puhul langeb hari sinu küünele ühe osana.

BRONEERI ONLINE (Tallinn)