16 soovitust koduseks küünehoolduseks

Nagu igal ilurutiinil, nii on ka küünehoolduses tüüpvead, mis võivad viia käte inetu välimuse ja isegi küünekahjustusteni. Vaata, milliseid vigu vältida kodusel küünehooldusel, kui soovid omale ilusaid ja kauneid küüsi.

Kodune küünehooldus pole ammu enam mitte ainult unistus, vaid kõigile kättesaadav protseduur. Selleks, et saaksid koos kevade saabumisega nautida ka ilusaid küüsi, on mõttekas oma harjumused üle vaadata ning vigu vältida.

*Ebatervislik toiduvalik. Küünte tervis ja välimus peegeldab sinu toiduvalikut. Suur risk valesti toitumiseks on just kevadel, mil vitamiinipuudus annab endast igal sammul märku, kuid vitamiinide manustamine vajab sinult enam teadlikkust. Kui su toidulaud pole tasakaalus, märkad seda oma küünte, juuste, naha ja keha olukorrast. Kõige kiiremini saab seda muuta söömisharjumuste parandamise abil.

*Küünte viilimine. Murdumist soodustab küünte viilimine edasi-tagasi liigutustega. Kui kasutad küüneviili nagu saagi, siis kahjustad aeglaselt kuid järjepidevalt oma küüsi. Edasi-tagasi liigutused tekitavad küüntes väikesed rebendid, mis ajapikku süvenevad. Proovi viilida küüsi suunaga külgedelt keskele. Nii püsivad need kauem ilusad ja tugevad. Kõige parem viil, mida kasutada, on klaasist küüneviil, mis annab kiirelt ilusa ja tervikliku tulemuse.

*Küünenaha lõikamine. Küünte hooldusel ei tohi lõigata küünenahka, sest see jätab küünejuure kaitseta ja võib põhjustada põletikku. Kuigi paljud inimesed lõikavad või närivad küüne nahandeid ehk kutiikulaid, tuleb need hoopis rahule jätta, sest mida rohkem neid ärritad, seda raskem on neist lahti saada. Lõigates muutuvad küünenahad kuivaks. Ilusa ja terve küüne saamiseks niisuta hoopis küüsi regulaarselt.

*Küünte hingamine. Küüned ei saa piisavalt hingata, kui kannad küünelakki liiga kaua, kuna see võib mõjuda samamoodi nagu geel, mis muudab küüned kuivaks. Probleemist annavad märku küünelaki eemaldamisel nähtavad valged plekid. Mõistlik on anda igal kuul küüntele vähemalt nädal puhkust.

*Küünelaki nokkimine. Ära noki küünelakki, sest see võib kahjustada küüne kõige pealmist kihti ja seetõttu muutuvad küüned nõrgaks.

*Küünte puhtus. Enne lakkimist peavad küüned olema puhtad. Rasu, mustus ja vana küünelaki jäänused on põhjus number üks, miks värske maniküür võib ebaõnnestuda. Veendu, et vana küünelakk oleks täielikult eemaldatud ja leota käsi kindlasti enne uue maniküüri tegemist, sest kuivade küünte viilimine võib need murda. Käte leotamine muudab küüned pehmemaks ja kogu protsessi lihtsamaks.

*Aluslakk! Enne küünelaki peale kandmist ei tohi unustada aluslakki! Aluskihi panemata jätmine on sama hea kui seina värvimine ilma krundita. Aluskiht pikendab küünelaki eluiga ja loob vahekihi, mis hoiab küünest eralduvaid loomulikke õlisid kontrolli all. Nõnda saab küünelakk kindlamalt kinnituda.

*Küünelaki pealekandmine. Ära püüa ühe pintslitõmbega värvida kogu küünt. Ideaalse tulemuse jaoks on vaja vähemalt kolme tõmmet. Alusta keskelt ja tee kaks tõmmet kummagi serva jaoks.

*Küünelaki kuivamine. Mida paksem on lakikiht, seda kauem see kuivab. Kanna lakk küüntele õhukeste kihtidena ja kindlasti veendu, et üks kiht oleks enne järgmise pealekandmist korralikult kuivanud.

*Vatitikkude kasutamine. Ära kasuta vigade parandamiseks vatitikke, sest need on liiga karvased ja võivad märja laki vastu puutudes veel rohkem kahju tekitada. Parem on kasutada vana meigipintslit, mille oled enne kastnud küünelakieemaldisse. Mida varem viga märkad, seda kergem on seda parandada.

*Pealislakk. Pealmine lakikiht on sama oluline kui aluskiht ning need on kaks täiesti erinevat asja – soeta endale nii kvaliteetne alus- kui pealislakk. Pealmine kiht annab küüntele läikiva viimistletud lihvi ja kaitseb küüsi murdumise eest.

*Kuum vesi! Kokkupuudet kuuma veega peaksid vältima lausa kuue tunni jooksul pärast maniküüri tegemist. Kuum vesi muudab laki pehmeks, mistõttu võib see küünelt eralduda. Kasuta kindlasti nõude pesemisel ja muude majapidamistööde tegemisel kummikindaid!

*Magama värske maniküüriga. Isegi kui lakk paistab olevat kuivanud, kulub selleks tegelikult kuni 24 tundi. Sellises olukorras päästab käte hoidmine külma vee all umbes kolm minutit. Ettevaatust veesurvega, sest liiga tugevalt voolav kraanivesi võib laki laiali ajada!

*Geeli eemaldamine. Kuigi geeliga kaetud küüned on tugevad ja peavad kaunitena kaua vastu, muudab geeli eemaldamine küüned nõrgemaks. Pealegi ei mõju küüntele hästi ka paigaldamisel kasutatav UV-valgus

*Küünelakieemaldi. Vali see hoolikalt, sest isegi kui atsetoonivabad eemaldid tunduvad turvalisemad, võivad need mõnikord osutuda hoopis kahjulikumaks.

*Küünenahaõli. Hoolda käsi ja küüsi iga päev, selleks on hea kasutada igal öösel küünenahaõli ja päeval niisutavat kätekreemi.

Kui iga paari nädala tagant tuleks teha põhjalikum maniküür iseseisvalt, siis iga kuu tasub külastada professionaalset küünetehnikut. Parim võimalus selleks on tulla TrendNailsi küünestuudiosse – kas või ainult selleks, et varustada end professionaalsete toodetega koduseks küünehoolduseks.

BRONEERI ONLINE (Tallinn)