8 tähelepanekut, mida jälgida geelküünte kodusel hooldusel

Mõistetavalt tuleb geelküünte kandjal perfektse tulemuse nimel käia korrapäraselt salongis hoolduses, kuid mida tasub kaunite küünte nimel teha kodus? Kas piisab ainult käte kreemitamisest?

Geelküünte kandjal tuleb küünetehniku juures hoolduses käia keskmiselt iga 2-3 nädala tagant, kuid küünte vahehooldusel kodus tuleb:

* Õlitada regulaarselt küünenahka ja väljakasvavat küüneosa, kasvõi ainult käte kreemitamisega. Parem on kanda kätele õli ja selleks on palju valikuid. Kasuta näiteks oliivi-, kookos-, riitsinus- või mandliõli.

* Korrigeerida küüne kuju viilimisega. Teravad servad viilida siledaks ja vajadusel küüsi ka lühemaks. Kõige parem on kasutada mitmeosalist küüneviili, millel on olemas ka poleeriv osa.

* Soovi koral saad uuendada oma küünelakki. Küünelaki uuendamiseks tuleb kõigepealt eemaldada vana lakikiht. Kindlasti kasuta selleks atsetoonivaba lakieemaldajat. Tähelepanu: igasugune poetoode ei pruugi sobida, kuna need võivad sisaldada mitmesuguseid keemilisi lisandeid, mis kahjustavad ja pehmendavad kunstküünt. Sobiva lakieemaldaja oskab soovitada küünetehnik.

* Tasub teada, et kunstküüsi võib lakkida kõikide küünelakkidega. Ehkki mõned tootjad pakuvad spetsiaaliseid lakke kunstküüntele, sobivad kasutamiseks tegelikult kõik küünelakid. Kunstküüntel püsivad hästi peal ka odavama hinnaklassi küünelakid.

* Lakkimiseks piisab kahest õhukesest lakikihist. Kasutada võiks ka küünelaki kiirkuivateid, mis annavad küünele kauni läike ja niisutavad ka küünenahka.

* Vahehooldusel jälgi küüneplaadi värvi. Kui küüneplaat on muutunud kollaseks, võis paigaldamisel sattuda küüneplaadi ja kattekihi vahele õhumulle või niiskust. Kindlasti tuleb sellisel juhul pöörduda küünetehniku poole, sest õhk ja niiskus on soodne pinnas bakterite arenguks ja infektsiooni tekkeks.

* Samas ka liiga sage tumeda küünelaki kasutamine või suitsetamine võib kaasa tuua küüneplaadi värvimuutuse. Ehk siis loobu suitsetamisest ja ära liiga sagedasti oma küüsi laki.

* Iseseisvalt, omal käel kunstküüsi eemaldada ei tohi. Sellega võivad loomulikud küüned saada tõsiselt kahjustada.

Geelküünte paigaldamisel tuleks arvestada, et geelile ei meeldi meie muutlik kliima. Tugeva külmaga võivad küüned mõranema hakata. Seega külmal ajal kindlasti hoia käed soojas ja pane kindad kätte.

Las geelküüsi paigaldavad seda õppinud küünetehnikud! Kuna geel on valguskõvastuv aine ja paigaldamisel kasutatakse UV-lampi, siis parima tulemuse saamiseks usalda spetsialiste.

Tule Trendnails küünestuudiosse, sest meie kasutame küünesõbralikumaid tooteid, mis pole valmistatud happe baasil. Tulemus jääb alati loomulik, sest oma küüs jääb geeli alt läbi kumama.

BRONEERI ONLINE (Tallinn)