Toidud, mis pikendavad suviselt terveid küüsi ka sügisel

Suvisel ajal on küüned loomupäraselt juba kaunimad ja tervemad. Kuidas aga rõõmustada ka sügise ja külmemate ilmade saabudes ilusate ja säravate küünte üle? Selleks on õige mitu lihtsalt toitumisnippi.

* Et küüned oleksid jätkuvalt tugevad ja terved, jätka puuviljade ja marjade söömist. Sobivad nii koduaia õunad kui ka kiivid, kuivatatud aprikoosid ja banaanid. Samui ohtralt mustikaid, põldmarju ja viinamarju.

* Köögiviljadest tuleb küünte heaolule mõeldes süüa maguskartulit, porgandit ja rohelisi lehtköögivilju nagu brokoli, spinat ja spargelkapsas.

* Teraviljadest tasub küünte heaolule mõeldes valida eelkõige odra sisaldusega tooteid, sest odras olevaid aineid on küüntele vaja tugevuseks. Pruun riis, kaerahelbed, rukis ja tatar on samuti küüntesõbralikud toitained.

Munad valgurikast toitu vajavad küüned eriti siis, kui nad murduma hakkavad.

Punast liha tasub menüüsse lisada neil, kel hakkavad küüntele tekkima triibud ja ühes sellega muutuma küüned ka õhukeseks.

Kalaliha väärtuslikku loomse valgu järgi hüüavad kihtidena kooruvad küüned. See on selge märk, et menüüsse tuleb lisada „õlisemaid“ toite.

Zelatiin muudab küüned tugevamaks. Nii tasub magusahimulistel süüa naturaalset želatiini sisaldavaid toite nagu tarretis, sefiir, marmelaad.

Kaunitel küüntel polegi nii suurt saladust, eksole! Kui jätkame mõnusa suvise roheluse söömist ja lisame toidumenüüle nii küünte kaunidusele mõeldes kui ka sügisestele ilmadele vastuseismiseks vajalikku tummisust, võime kindlad olla, et rõõmustame jätkuvalt ka kaunite küünte üle.

Terveid küüsi saab kaitsta, toetada ja rõhutada professionaalse maniküüriga. Tule Trend-Nails ilusalongi!

BRONEERI ONLINE (Tallinn)