7 kõige olulisemat asja, mida teada, kui teemaks tuleb geellakk

Terved ning kaunilt lakitud küüned kuuluvad iga enesekindla naise iluarsenali. Maniküür geellakiga on mugav viis, kuidas tagada küüntele hoolitsetud välimus pikka aega ning vähese vaevaga. Mis on need põhitõed, millele tasuks geellaki puhul tähelepanu pöörata, tuletab meelde Olga Smirnova Trendnailsi Küünestuudiost.

Kellele geellakk kõige paremini sobib?

Geellakk sobib neile, kellel napib küünte hoolitsemiseks aega või oskusi ning kes soovib ilusat, läikivat, kauapüsivat ja loomulikku tulemust.

Kui kaua võib geellakk peal olla? Kas võib ka mitu aastat järjest küüsi geellakiga katta, ilma oma küünt kahjustamata?

Sellele küsimusele ei ole ühtset vastust. Kui soovitakse küüsi kunstlikult kaunistada, siis ei ole toodet, mis meie küünt kas või pisut ei rikuks. Ka tavaline küünelakk mõjutab mingil määral meie küüneplaati. Loomulikult peab küünetehnik olema piisavalt hea ja pädev, et geellaki mahavõtmisel kliendi küüneplaati mitte vigastada. Trendnailsi Küünestuudios eelistatakse professionaalset viilimist vedelikuga eemaldamisele, et hooldus oleks võimalikult küünesõbralik.

Kui küüned on geellaki all muutunud õhukeseks ja rabedaks, peab klienditeenindaja sellest oma klienti teavitama. Siis saab juba koos arutada ja otsustada, kas panna peale uus geellakk või pigem pidada pausi. Seni, kuni küüned on terved ja ilusad, ei ole vaja geellakist loobuda.

Kas ja kui tihti peab hoolduses käima? 

Hoolduses peab kindlasti käima. Geellaki hooldus võiks toimuda iga 2-4 nädala tagant. Hoolduse aeg on individuaalne. Palju oleneb kliendi küüneplaadist, aga ka üldisest eluviisist, tööst, ilmastikuoludest jne.

Kas geellakk kardab kuuma/külma või on muudele tingimustele tundlik?

Ilmastikuolud võivad kindlasti rolli mängida. Kui on järsk temperatuuri muutus, siis võib geellakk lahti lüüa (see käib ka geelküünte kohta). Seepärast soovitame kindlasti kanda jahedal perioodil kindad.

Kui kergesti võib geellakitud küüs puruneda? 

Geellakiga kaetud küüne murdumine on individuaalne. Kõik sõltub jällegi inimese tegevustest. Selge see, et geellakiga kaetud küüntega ei tasu kruvisid kinni keerata, seinast tapeeti kraapida, küüneotsaga kaste avada ning muus mõttes küüsi tööriistana kasutada. Kahjuks unustatakse selline  „pisiasi“ mõnikord ära. Geellakiga kaetud küüsi tuleb hoida täpselt samamoodi nagu tavalakiga kaetud küüsi.

Kas geellakk vajab geelküünt alla või sobib see ka naturaalsetele küüntele?

Geellakid sobivad ideaalselt naturaalsetele küüntele. See ei vaja geelküünt alla, kuid samas näevad geellakid ka geelküüntel suurepärased välja.

Kas ja kui palju geellakk oma küünt kahjustab?

Kui vaadata suurt pilti, siis ei saa kindlasti väita, et geellakk küünt väga kahjustaks. Enamasti „rikutakse“ küüneplaat mõtlematu tegutsemise tagajärjel. Näiteks tihtipeale ei leita aega väljakasvanud geellaki mahavõtmiseks ning kooritakse see pealt ära, väites, et see tuli põhimõtteliselt ise ära. Kahjuks unustatakse või ka ei teata, et tõmbamise meetodiga võetakse koos geellakiga ära ka oma naturaalse küüne pealmist kihti, mistõttu muutuvad loomulikud küüned pikemaks ajaks eriti õhukeseks ja tundlikuks.

Tasub ka meeles pidada, et nii geellaki, geelküünte kui ka tavalise lihtsa maniküüri kauakestev tulemus sünnib küünetehniku ja kliendi koostöös. Sinu küünetehnik on nagu Sinu perearst: temaga tasub alati olla aus. Siis saab ta Sind ka parimal moel aidata. Aita tehnikul oma küüned korras hoida ning võta temaga mure korral kohe ühendust!

BRONEERI ONLINE (Tallinn)